Auto slopen: snel en makkelijk van je oude auto af

Sta je voor het dilemma met een oude auto waarvan de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde? Of heb je een voertuig dat niet meer start en niet de moeite waard is om te verkopen? In zulke gevallen is het slopen van je auto de slimste keuze. Snel van je sloopauto af en je krijgt er een mooi bedrag en de vrijwaring voor in de plaats. Wil je meteen een indicatie voor je auto? Vul het formulier in en je hoort snel van ons.

Ik laat mijn auto slopen

Benieuwd wat je auto opbrengt? Vul je gegevens in en ontvang in 2 stappen een vrijblijvend en eerlijk bod. Je zit nergens aan vast.

Waar laat ik mijn auto slopen?

Het vinden van een betrouwbare plek om je auto te laten slopen kan een hele zoektocht zijn. Bij Autosloperij Bart Junior ben je verzekerd dat je auto op een correcte manier wordt gesloopt, waarbij we materialen zoveel mogelijk hergebruiken. In een paar simpele stappen ben je af van de zorgen om je auto. 

  1. Jij neemt contact met ons op en deelt de informatie over je auto.
  2. Op basis van deze informatie doen wij je een vrijblijvend bod.
  3. Ga je akkoord, dan maken we een afspraak en komen we je voertuig gratis ophalen.
  4. Tijdens de afspraak controleren we de auto voor de laatste keer en stellen we indien nodig het bod bij, dit kan naar zowel boven of beneden.
  5. Bij de overdracht ontvang je direct een RDW-vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs ben je niet langer verantwoordelijk voor je auto.

Het is belangrijk om te kiezen voor een autosloperij die wordt erkend door het RDW, zoals Autosloperij Bart Junior. Zo ben je verzekerd van een correcte afhandeling en weet je zeker dat je auto volgens de regels wordt verwerkt.

auto inspectie

Voordelen van het slopen van je auto

Het laten slopen van je auto brengt meer voordelen met zich mee dan je wellicht denkt. Het is gunstig voor je portemonnee, je bespaart ruimte en het is goed voor je gemoedsrust:

  • Directe vergoeding: je ontvangt direct een vergoeding voor je oude auto, wat voordelig kan zijn, zeker als de auto onverkoopbaar is. 
  • Ruimtebesparing: je maakt ruimte vrij op je oprit of in je garage.
  • Geen reparatiekosten: je bespaart op de kosten die gepaard gaan met het repareren van een oude auto.
  • Gemak: het sloopproces neemt je veel zorgen uit handen, van het ophalen van de auto tot het afhandelen van het papierwerk.

Hoe ziet het sloopproces eruit?

Jij hebt inmiddels weer plek op de oprit. Je verkoopt je sloopauto voor een mooi bedrag en je hebt de vrijwaring op zak. Dan zijn wij aan de beurt. We gaan op een verantwoorde manier met je oude auto om: 

Stap 1: beoordeling en analyse van je auto

Zodra je auto bij ons binnenkomt, beoordelen we de staat ervan. Is er nog iemand geïnteresseerd in de auto? Of zijn er bruikbare onderdelen die we direct kunnen verwijderen? Dan houden we die meteen apart.

Stap 2: vloeistoffen en gevaarlijke materialen

Alle vloeistoffen, zoals olie, koelvloeistof en brandstof, worden veilig verwijderd en afgevoerd. Dit is cruciaal om bodem- en waterverontreiniging te voorkomen.

Stap 3: bruikbare onderdelen en demontage van de auto

Bruikbare onderdelen, zoals de motor, transmissie en elektronica, worden zorgvuldig gedemonteerd en geïnspecteerd. Deze onderdelen kunnen worden hergebruikt of verkocht, wat bijdraagt aan de circulariteit.

Stap 4: recycling grondstoffen

Blijft er nog iets over van je auto? Dat verwerken we op een verantwoorde manier. Plastic, glas en metaal scheiden we en gaan hun eigen reststroom in.

Op zoek naar een autosloperij in de buurt?

We slopen je auto op een verantwoorde manier en zijn ook bij jou in de buurt actief. Als autosloperij in Nijmegen zijn we actief in de gehele regio. Van Arnhem tot Den Bosch en van Venray tot Ede. 

Scroll naar boven